A gondolati oldal, falai - 1

A tyúk vagy  a tojás kérdés egyszerűen megválaszolható, abban az esetben ha tudjuk a választ a következő egyetlen de mégis lélegzetelállító kérdésre. Sok olyan egyzűrű kérdés van amire mindenki tuja a választ de mindenki ugyanazt a választ tudja vagy gondolja vagy érti ugyanazon a valaki által meghatározott karakterek sorozata alatt ?
Előbb utóbb rá kell jönnünk, hogy nem az a fontos, hogy a tyúk vagy  a tojás volt előbb hanem hogy miért van olyan nagy jelentősége ennek az egy pár szónak "tyúk vagy a tojás".
Jelentősége azért van mert beszélünk róla, mert ugyebár a fenti karakterek megalkotója pont ezt akarta, hogy egy csomó embert lefoglaljon olyan lényegtelen dolgok vizsgálatával amik talán nincsenek. 
A fenti kérdés csak addig érdekes amíg valaki olyan választ nem ad rá, amit mindenki elhisz, és ezt követően senki nem foglalkozik naphosszat a kérdéssel, én sem :)

Tételezzük fel, hogy az állatalma nyilvánosságra hozott választ mindenki elfogadja, és nem vitatja, legfőképpen azért nem mert a fenti eddig megválaszolatlan kérdést megválaszolom, de ennek cserébe kaptok egy kérdést amire várom a válaszokat.

A válasz : amikor az őstyúk meglátta az őstojást, akkor éppen két külön energia gombolyagként élték az egyszerű mindennapokat a rendszerben. De mindketten érezték egymás rezgéseit  ami kitöltötte a bennük lévő hiányosságot, minden téren és időn áthatolva. 
Engedélyt kértek és  kaptak a rendszer üzemetetőitől (hogy kik ezek erről majd később), hogy ezentúl egymást kiegészítve a mai közismert formában nyerjenek tapasztalást.

A fenti sorok igen egyszerűen megoldottak egy megoldatlan kérdést, mindenki számára. (mivel így egyeztünk meg) De mint barát nem hagyom magamra azokat akik mindenképpen gondolkodni akarnak.

A kérdés: Mikor volt előbb?

A lényeget nem tudtam megemlíteni ebben a részben, de nem is akartam mivel akkor lenne végeláthatatlan :) 

Megjegyzések